TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN KORANG

when i see you, my heart smiles...



MyHotComments.com

Sepanjang perjalanan berkereta dari barat ke timur , aku tengok baaaaanyak sangat papan iklan Digi. Apa yang menarik ialah, apa yang dipaparkan dalam papan iklan tu begitu mencuit hati. Aku akui, orang yang mengilhamkan idea untuk iklan tu mmg agak kreatif. Simple dan melekat di hati aku. Kalau tak percaya, korang perati la betul betul papan iklan Digi kalau korang merentas mana-mana lebuhraya. Before that, kalau kita tgk iklan Petronas sempena hari perayaan, of coz kita akan 'thumbs up', sebab ianya begitu memberi kesan. Tapi, tahun ni aku notis dah banyak pengiklan-pengiklan yang memberikan saingan kt iklan Petronas ni macam iklan dari TM dan Digi sendiri.

Korang ingat tak iklan Digi kisah adik-beradik yang bergaduh dari kecik? One of the famous ayat dalam iklan tu yang aku suka sangat ialah...

".... aku kan abangg.."

Tapi, apa yang aku nak kongsi kat sini ialah tentang satu perkataan yang aku suka sangat sebut iaitu KREATIF.

Kreatif! Melekat di hati!


Apa yang aku fikirkan selalu n dari dulu ialah bagaimana kreativiti kita dapat mengeratkan hubungan dan kasih sayang antara kita, antara sepasang kekasih / suami isteri dan kawan-kawan.

Korang waktu zaman bercinta pernah tak buat hand-made card ke, surprise birthday party ke, atau apa apa yang boleh memberikan surprise yang membahagiakan?

Aku rasa korang pernah buat ,kan? After all, setelah beberapa lama sesuatu hubungan tu berlangsung and kita consider yang kita faham kehendak pasangan kita macam mana kita berusaha n paham kehendak dia suatu ketika dulu tapi sebenarnya tak. Actually everything berubah, due to masa, keadaan sekeliling, due to tekanan , bebanan kerja dan macam macam lagi. Orang cakap, waktu bercinta semuanya indah, kentut awek pon bau wangi, kan? Aku tak kot, korang ntah la... hehehee...

Setelah sekian lama, kita rasa perhubungan kita tu biasa-biasa aje. Yang dah kawin tu, sibuk dgn anak anak sampai lupa atau takde masa untuk diri sendiri dan pasangan. Kadang-kadang lebih kepada anak anak. Mungkin ada yang rasa terabai .... lalu memendam rasa! Who knows, kan?
Kita dok rasa kita masih memahami pasangan kita macam dulu ... akhirnya kita leka.

So, what should we do? Haaaa...masa ni la kita perlu refresh kefahaman kita tentang kapel kita tu, try to create sumtin yg kreatif, try to re-ignite kehangatan yang pernah dilalui waktu hangat-hangat dulu.

Pada aku asasnya simple, treat everyone the way that you want to be treated by them as in return. Tu je. Buat kapel kita rasa disayangi, dihargai dan diberikan perhatian. Cipta kelainan dalam suasana, buat magik, kejutan dan lakukan dengan kreatif. Aku percaya hasil kreativiti akan membuatkan kita lebih terangsang, lebih ghaiirah untuk meneroka kembali dan merasai kehangatan dulu.


Untuk kapel yang dah berumah tangga, try la buat kejutan kat kapel masng-masing. Candle light dinner ke, belikan sejambak ros n bagikan kat kapel anda sebelum tido then terus kiss dia, atau...macam yg org lain dah lakukan - surprise birthday celebration. Mebbe korang leh sediakan kek semua, bunga semua n hadiah, pastu korang tido n buat buat bodo je, bia kapel korang tu terfikir yang korang ni dah lupa birthday dia, bila jam berdetik je tepat jam 12, mebbe alarm henset bunyikan lagu happy birthday ke, atau korang sendiri nyanyikan dalam tido ke. Ubah la sket idea ortodok tu, make it more creative n more interesting. Tapi kalau ikutkan juga idea tu pon, it still works! Syaratnya jangan bagitau kapel korang la. Tu je.

Mengulang ayat yang pernah aku tulis kat blog ni,

' tujuh biji huruf yang membentuk satu perkataan yang sedap didengar dan indah kalau dapat merasa, sapa la yang tak nak merasa b-a-h-a-g-i-a, kan?'



Kreatif ni boleh dalam berbagai bentuk sebenarnya bergantung kepada keupayaan korang, for sure most of the creative ideas are the unforgetable memories.

'... when i see you, my heart smiles....'

Mungkin anda akan sentiasa diingati sebab menghadiahkan sebungkus kerepek pisang pada seseorang dengan tidak disangka oleh si dia, who knows, kan?

Actually, apa yang diberi tu bukanlah sesuatu yang menjadi keutamaan, tetapi apa yang tersirat disebalik pemberian tu. Ingatan? Penghargaan? Apa-apa saja berkemungkinan.

Apapun, ni just apa yang aku fikirkan. :)

Mebbe korang ada idea untuk kita sama-sama kongsi?


9 comments:

Pu3mIss3 said...

hmmm..when i read dis post.i realize dat u're ful of love..how lucky she is..being ur gal n having u as his bf..hehe..u're so sweet n so romantic..i think la..hihi

SATSUMA SHIMMER said...

sukalah tu kena PUJI, kembang montot sekejap...., mmg dia sweet, comel lote pun Pu3mIss3

SATSUMA SHIMMER said...

ohhh..actually this topic is belong to whom....!!!!for someone???, looks like..ermmm..this story mory u feel so happy as title above

Carburettor Dunk said...

hi Pu3mIss3 & SATSUMA SHIMMER,

tq for all the words. actually apa yg ditulis tu juz an idea based on apa yg i tengok, dgr, lalui and i decide nak tulis kat sini. tu je. :)
and, topic ni pon takde di tujukan khusus kat sesapa, sesapa yang singgah kat sini n nak baca or share idea, anda dialu-alukan.

We are not perfect! :)

Pu3mIss3 said...

hmm..tentu tuan empunya blog ni penuh dgn sentimental..hehe

Anonymous said...

MMG SENTIMENTAL PUN..LAYANNNN JER LAHHH...Pu3mlss3

Carburettor Dunk said...

hi all..

hurmmm..sentimental ke? lembab la sentimental nih. heheheh...
juz being open to everybody. tu je.

Pu3mIss3 said...

open??hmm..ok..

SATSUMA SHIMMER said...

SENTIMENTAL ..TU LEMBAP KER..OKLAH KALAU MACM TU JOM BE BRUTAL JOMMM.....