TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN KORANG

tentang kawan ....

bukan 'tentang bulan'....


Tentang kawan..... actually saje je aku tulis ni, sebabnya dalam dok kemas kemas bilik and lemari besar tu aku terjumpa satu poskad. Poskad yg agak lama juga, tapi seingat aku mmg aku simpan dia dgn elok.

Tu poskad dari sorang kawan baik aku, lagipon tujuan aku letak kat sini supaya poskad tu tak hilang. Kang kalau simpan dalam lemari nanti kang hilang la plak, kan?

At last, aku decide nak scan n letakkan kat sini, so aku boleh tgk bila bila masa pon even lagi 30 thn akan datang. And, ingatkan aku betapa baiknya sesebuah persahabatan tetambah kalau kita tahu menilai and menghargainya. Memanglah akan ada cela nya juga tapi mebbe itu sebahagian dari apa yg kita panggil persahabatan itu sendiri. Pilihlah untuk bertolak ansur. Kan?

Apapon aku doakan agar kawan-kawan aku happy n bahagia dalam semua menda yang dorang buat. Amin.

Poskad yang kaler merah tu (one of my feberet kaler) cuma satu kenangan dan ingatan tentang salah sorang kawan yang pernah aku kenal . Ramai lagi yang aku kenal n kamceng, malah salu jumpa. But after sumtimes, bila everybody bz dengan kedaan memasing, so semuanya makin jauh tambah pula dengan hilang contact nombor, pindah tukar kerja or tempat kerja. Mungkin itulah yg dorang sebut sebagai 'the limitation in friendship'. Aku baru je belajar tentang perkataan tu.

Walau apapun kawan is kawan, kawan yang baik adalah kawan yang kita selalu teringat, terkenang dan terfikir tentang dia. Kawan adalah anugerah tuhan, kita boleh pilih untuk berkawan dengan seseorang tapi tak semestinya orang nak berkawan dgn kita, ye tak? So, bila dah ada kawan baik kita gunalah kesempatan yang ada dan sentiasa doakan yang terbaik untuk dorang. Mana la tahu, one day kawan yang kita berkongsi cerita kisah suka duka, minta tolong itu ini, tukang layan kita sembang or luahkan perasaan, tempat nak tanya pendapat akan kita temui kembali dan silaturrahim kemudiannya terjalin. Indah kan?

We met by chance and turn into friends
and now our destiny keeps us close to each others
making our friendship grow more
with the passing time

You are a friend for lifetime.

Seronok actually ada kawan yang kita leh kongsi banyak menda ni, tapi tu lah bila masing masing dah ada tanggungjawab sendiri dah takleh la nak borak borak macam dulu. Kan?

Tu pasal ada juga org cakap tentang kawan camni;

Friends are like crayons, they color our lives,
I may not be your favourite color,

but I hope you will need me sumwhere

to complete your picture.


Kadang-kadang favourite atau tak bergantung kepada keadaan yang aku cakap kat atas tu la. Bila masing masing dah ada tanggungan so kena la penuhi tanggungjawab tu dulu. Kang kalau nak pentingkan kawan je, banyak la plak yang terabai. Susah tu nanti...


we met by chance....
but sometimes
we dunno how to appreciate it as a chance....
mebbe I am the one who doesn't know how to do it
in a correct manner...


6 comments:

anaxi said...

frenship 4eva..
hehe

miss fateen said...

HEHEHE...LETAK LA CHATBOX..SENANG NAK BORAK NGN KO

Day Dreamer said...

hi anaxi,

u r rite, frenship is foreva. don't count on frenship, choose to do it.

Day Dreamer said...

hi miss fateen,

tq sbb singgah. anyway dah letak dah tu...tq.

pOcet said...

kawan? mmm...kawan byk maksud sebnrnye...kawan baik, kawan makan kawan....dua2 saya penah rase...mmg indahnye dapat kawan yg sgt2 baik dan hargai kita...tpi kalau tekena pada kawan yg mmg ade niat xbaik, mmg kite rase cam eiiiiii......lebih baik sendiri....aku xkaco ko, ko jgn kaco aku....senang...hihihi

Day Dreamer said...

hi pocet...

tu la kdg kdg kita kena gak pilih kawan, kn?