TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN KORANG

selamat menyambut Ramadhon Al Mubarak


Diriwayatkan daripada Abu Hurairah Radhiallahu 'anhu daripada Rasulullah Shallallahu 'alaihi wasallam bersabda: Maksudnya: "Segala amal kebajikan anak Adam itu dilipat-gandakan pahalanya kepada sepuluh hinggalah ke 700 kali ganda. Allah berfirman: "Kecuali puasa, sesungguhnya puasa itu adalah untukKu dan Aku memberikan balasan (pahala) kepadanya, (kerana) dia (orang yang berpuasa) telah meniggalkan syahwat dan makan minumnya kerana Aku." - (Hadith riwayat Muslim)

ruang masa yang agak terbatas sekarang sukar nak bagi ruang aku dok ngadap galeri aku nih. anyway, di kesempatan ni aku nak ucapkan selamat menyambut Ramadhon Al Mubarak.

semoga di bulan yang mulia ni kita semua leh gain more pahala dan mendapat keberkatan serta rahmat daripadaNya.

actually banyak manfaat dalam berpuasa ni selain sebagai satu ibadah, ianya juga adalah satu detoks untuk badan, pengawalan diri, pengurusan diri juga, ianya juga boleh menyusutkan badan badan yang debab tu. but, what the most important is,time bebrbuka tu jgn la pelahap macam tak pernah jumpa makanan. tu je.

so, selamat berpuasa, jgn lupa pegi terawih!



4 comments:

ReD said...

salam ramadhan 1430H utk awak...=)

Anonymous said...

hehehehe,,awak pi ker terawih...bulan posa ni x busy ngan bussines ker..cik abangg

Anonymous said...

Selamat berpuasa..
Semoga segala ibadah dirahmati & diterima oleh Nya,InsyaAllah...

Day Dreamer said...

selamat berpuasa jugak untuk semua, jom la pakat pakat p terawih.

:)