TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN KORANG

jatuh cinta lagi?

Tuai padi antara masak,
Esok jangan layu-layuan,
Intai kami antara nampak,
Esok jangan rindu-rinduan,

Di antara padi dengan selasih,
Yang mana satu tuan lurutkan?
Di antara budi dengan kasih,
Yang mana satu tuan turutkan?

Betul la orang cakap, cinta itu sumtin yang indah, suatu perasaan yang luhur dan suci, penuh kasih sayang, penuh kehangatan dan keghairahan. Kan?

Manusia sanggup watpe aje kalau dah tengah becinta nih. Dan, akku akui bercinta ni kalau kita selalu update n refresh everything tentang satu sama lain, buat sumtin yang neu yang kapel korang tak expect korang buat untuk dia, makan cinta ini memang menjadi satu yang sangat mengasyikkan,

Korang pernah tak terfikir nak create satu blog KHAS untuk korang n kapel korang je, tulis la apa aje yang korang share dengan dia, kalau ada bab yg intim intim atau taknak org baca, juz put it as private so org takleh la baca, hanya korang berdua je.

Mebbi dengan satu background lagu yang sama sama leh buat korang (korang? termasuk aku ler tu) ingat satu sama lain, especially bila lagu tu dimainkan kat mana mana. Huh!! Panas siut!

'A memory of true love is like a favourite song;
No matter how many times it plays again,
you never get tired of it.'

Tapi percaya la, ianya berbaloi. Aku ada terbaca blog-blog yang dibuat oleh kapel kapel nih, banyak sangat, neway TAHNIAH! Satu langkahan yang bagus.

Kadang-kadang ada menda yang tak terucap, so melalui ayat ayat ni lah kita leh menyusun kata, memaklumkan dengan kata kata di blog nih. Banyak n macam-macam gambar yang unpublished kat mana mana korang boleh letakkan jika nak, Yup! sumtin yang menarik.

Dan, ia bagaikan membuat kita jatuh cinta lagi, hanyut terbuai dengan perasaan yang indah.

Apabila kita ingin menggenggam, ia tiada!
Apabila kita ingin merasa, ia kosong!
Ia bagai mengejek kita!
Ia bagai mempersenda kita!
Kita pun mula rindu-rinduan!
Kita pun mula mimpi-mimpian!
Cinta itu pelik....kan?

In fact aku mengalami semua ni, orang lain juga mengalami semua perasaan ni. Indahnya bila kita boleh meluahkan perasaan kita, indahnya bila kita boleh sampaikan segala isi hati kita, mengucapkan ayat-ayat cinta yang indah. Arghhh...aku jatuh cinta lagi....

Jangan la kata pompuan je yang suka dengar lelaki ucapkan 'i love u sayang' atau 'i miss you dear', actually lelaki pon sama juga. Kan kita semua as human ada perasaan. Jangan la nak layan sangat ego tu. Belajar la menghargai apa yang kita rasa. Perasaan kita. If kita rasa betul atau kita rasa salah dengan apa yang kita rasa, kedua-duanya kita tetap betul sebab hanya kita yang bertanggungjawab untuk apa yang telah kita pilih dan fikir untuk dilakukan.

Cinta kasih dan sayang tak perlukan alasan untuk wujud, usahlah ditanya "kenapa awak boleh sayang saya?".

Kalau ianya memang lahir dari hati yang berperasaan aku percaya cinta itu ialah benar!

Aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
di setiap langkah
yang menyakiniku
kau tercipta untukku....






10 comments:

Anonymous said...

ermmm...jatuh cinta lagi..????
Cinta itu indah...tapi if i diberi pilihan/peluang...tak mau jatuh cinta lagi samada dgn org yg sama atau org yg lain.
Cukup!
Adakalanya ada perkara yg terlalu sukar diucapkan.
Adakalanya ianya menyakitkan tapi tetap kita nak teruskan melangkah kerana kita tau itu yg kita maukan..kita yg lebih memahami perasaan/situasi kita sendiri.
'Luv is a gift & it can be made to grow only by giving away.Luv has its own time, its own season & its own reason for coming & going.U cannot bribe it or coerce it,or reason it into saying.U can only embrace it when arrives & give it away when it comes to you.'

ReD said...

yup.. mmg perasaan CINTA itu sgt indah,, lagi2 bila individu itu tahu menghargai pasangannya.. secara automatik.. segala tingkah laku.. & apa2 aje laa.. dilakukan.. hanya utk kebahagiaan pasangan..seterusnya utk kebahagiaan hubungan mereka.. huhu (^_~)v

x tahu la nak kata cmne.. tp.. mmg betul x dapat nak diungkapkan dgn kata2.. hanya yang mengalami dpt mrasakan...=)

Day Dreamer said...

hi ano,

susah juga nak kata kan apa apa ttg cinta nih, anyway sapa yang sedang merasa tu, dia akan merasa la. kan?

cumtin yg subjektif tapi ada indahnya dan ada peritnya.

mula mula...excited, ghairah...
pastu... sedang sedang aje

at last... biasa biasa aje

:)


hi Sis RED,

i know u r in luv, and u did everything nak bagi ya kapel happy dan expect he did the same too.

anyway, love tu mmg indah.
moga sis bahagia. ameenn

:)

Anonymous said...

HELLO MR DAY DREAMER..JIWANG KARAT LER PULAKK U NI...HUHU..

Day Dreamer said...

hi ano,

jiwang ke? huhuhuhu...

anyway, juz nak menghargai perasaan yg ada dalam diri etiap kita nih je. takkan la jatuh cinta tu jiwang, tak gitu?

huhuhu..


:)

Anonymous said...

jatuh cinta tu x ler jiwang..tapi cara u tu yg jiwang berkarat..huhu..

Day Dreamer said...

hi ano.

jiwang berkarat? huhuhuh

tapi kan, semua manusia yang ada perasaan sedar atau tak dia pon jiwang juga. huhuhuhu

cLinaku said...

mmg jiwang karat!

tp setiap manusia tu mempunyai perasaan kan. just respek apa yg org rasa.itu cara dia dan kite ader cara kite tersendiri. yeah..!

eniwei, mr day-dreamer mmg jiwengss! hikhik.

Anonymous said...

Jiwang..???
Tak la...biasa la tu kan????
Naluri & perasaan.

Day Dreamer said...

hi clina,

thanks,anyway saya setuju dgn kata kata awak tu.

lagi satu.. jiwengss?? huhuh...ala..kumpulan ROCK otai - scorpions pon jiwang gak la, tk caya baca lirik lagu dorang. huhuh


:)




hi ano,

tq, yup! org yg sedar dia ada naluri dan perasaan n faham tentang tu takkan amik pusing ttg jiwang ni. huhuh...

jiwang tu semua org ada, ego dorang je yg nk buat dorang tunjukkn sifat tu atau tak.

:)