TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN KORANG

sharing is caring....





sharing is caring and caring is love! pernah tak korang hayati maksud di sebalik ayat tu? basically aku setuju dengan maksud ayat tu, juz pandang secara general pon ianya tetap ada kebenaran yang ditunjukkan disebalik ayat yang indah tu.


dalam hidup ni, kadang-kadang bila kita sampai ke satu jalan buntu ataupun satu seumpama macam ruang yang terhad, road-block,limited, over-stressed,over-work dan macam-macam over lagi, sebenarnya sedar atau tak bila kita melapangkan dada dan fikiran kita dengan berkongsi apa yang kita fikirkan, apa yang kita rasa (perasaan) ianya menjadi satu tonik yang baik untuk diri kita sendiri.


lebih baik, if kita boleh berkongsi apa saja secara bebas tanpa sebarang sekatan mebbe dgn sesorang kawan yang mampu memberikan respon yang positif, sudah tentu ianya akan menggembirakan kita. dan ianya juga betul bila dalam sesetengah perkara yang kita kongsi, melalui perkongsian tu juga kita boleh mendapatkan pengalaman percintaan dan kasih sayang. jika percintaan dan kasih sayang tu sebenarnya ialah memberi dan menerima, so boleh la kita katakan berkongsi (share) itu bermakna - memberi kepada orang yang mungkin menerima - bermaksud mengambil berat, memberikan perhatian, caring dan memberikan perhatian, mengambil berat dan caring tu sebenarnya adalah elemen kasih dan sayang. tapi, mungkinkah kalau kita banyak berkongsi ianya juga akan membanyakkan lagi kasih dan sayang? ntah la!


nampak macam senang je nak ulas sharing is caring & caring is love tapi sebenarnya susah.

pada aku menda tu memang wujud dan MESTI wujud dalam setiap relationship. sebabnya, itulah jalan dan caranya kita meluahkan apa yang kita rasa kat dalam diri kita ni. apa yang kita atau seseorang rasa kat dalam tu sebenarnya penting, mebbe kita rasa sedih, marah, kecewa atau sebagainya. so, kalau kita tak cuba luahkan at last ianya terbuku dalam hati dan hanya kita je yang merasai menda tu padahal kita boleh lepaskan dan luahkan melalui perkongsian. jika kita terus locked perasaan tu kat dalam ianya mungkin boleh membuat kita jadi sakit, tertekan dan sebagainya.


tapi, mungkin apabila kita cuba nak figure out perasaan kita, kita akan terkenangkan menda-menda yang lepas dan buatkan kita terfikir macam mana ianya bermula. so, mebbe kita leh jumpa solution dia dan mungkin juga kita lebih berfikir dan nampak apa yang tersirat.


tapi lagi, kita boleh berkongsi apa yang kita rasa dengan seseorang yang rapat dan baik kepada kita, macam kakak, ibu, atau sapa sapa saja yang kita rasa comfortable dan selamat. so, kita takkan rasa dibiarkan kesorangan dengan segala permasalahan dan kebimbangan yang kita rasa. tapi itu tak bermakna yang masalah atau kebimbangan yang kita arasa tu dah hilang, ianya boleh membuat kita rasa lebih lega setelah meluahkan apa yang terpendam dengan seseorang yang memahami.


normal la, biasanya kita akan amik masa untuk berkongsi apa yang kita rasa tu, even kita tahu sapa yang kita rasa kita leh kongsikan sumtin. kita tetap perlukan masa dan tempat yang sesuai, so take your time!


ntah la...life is so beautiful sampaikan kita terleka dan terlepas banyak perkara-perkara yang bernilai dan indah.


yup! if korang rasa ada sumtin yang korang fikir boleh buat sesuatu menda tu jadi lebih mudah, then - say it!


why talk about your feelings?

simple, coz sharing is caring...caring is love! so tak salah kalau nak berkongsi apa yang anda rasa dengan seseorang yang lain.



2 comments:

cLinaku said...

errr...
kartun tu sangat comel lah!

Anonymous said...

Listening is sharing,
Sharing is caring..
Caring is love...???
Caring & love must be shared.

Urmm...'sharing is caring & caring is love' da mengungkap segala2nya..

Sebenarnya kita tak akan mencari seseorg tuk share pape hal if kita tak berjumpa ngan sumone yang memang dekat dihati kita. Dekat dihati means sumone yg kita trust..x penah rasa was2 or curiga.
Sumone yg boleh menenangkan kita disaat gundah gulana. Sumone yg bersedia meminjamkan telinganya tuk mendengar luahan rasa..sumone yg bersedia meminjamkan bahunya tuk bersandar dikala sedih...sumone yg bersedia meminjamkan tangannya tuk memimpin dikala kita terlari dari haluan.

Adakala kita tak memerlukan sumone yg pandai berkata2...atau memujuk rayu atau pun romantis...tapi cukupla sekadar mendengar apa yang diluahkan.Mendengar dari hati.