TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN KORANG

big gurls don't cry....



Juz nak share dgn korang je sumtin yg aku terbaca waktu takde keje n saje saje surf kat internet ni. Korang baca la tgk, pada aku ada betulnya apa yg ditulis tu, aku pon tak nafikan. But realitinya hanya pompuan je la yg tahu even aku akui memang menda tu 95.99% betul pon.

**********

Big Gurls Don't Cry..

Hati Seorang WANITA..Innocent

SENSITIF : bukan bermaksud suka merajuk , tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian .

CEREWET : bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala , kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala .

HALUS : ibarat sehalai sutera , cantik , mulus , lembut dan mudah tercarik dan koyak .. walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab sesalahan , biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM .

IKHLAS : ikhlas seorang wanita tak perlu diragui .

KORBAN : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi , termasuk ibu bapa , anak-anak , dan suami . WANITA amat tabah .

PRIHATIN : sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam .

MANJA : walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA . suka bermanja hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesame kaum .

EGO : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai .

CINTA : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus

SEKS
: seks bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan 1 akal . NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja . LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan 1 nafsu . fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkan .

********

Tapi kan, kadang kadang tu kita terleka juga, so kita menghanyutkan juga diri kita bersama sama. Memang tak semua la, bab bimbing bimbing ni, ramai gak la lelaki yg bimbing kawan ke jalan yg salah, dan ramai juga pompuan yg buat perkara yg sama.

In short, kena la sama sama cuba buat yang baik untuk kebaikan sama sama.

4 comments:

selina said...

pandai en day dreamer..awal2 dah buat preparation research psl pempuan..untung la bakal isteri..

Day Dreamer said...

hi selina,

ermmm...actually bukan preparation apa pon. lgpon rasanya, semua lelaki bagus tau menda menda camtu kot. tak gitu? at least faham sumtin n tahu sumtin.

basic je,kan? :)

Anonymous said...

a'ah betul tuh incik day dreamer...tp sampai skang yg x paham tuh...saper model lam pic itam putih tuh? cam kenal jer...

Day Dreamer said...

hi ano,

ermmm...bagus la kalau kenal. actually pic tu di save kn dari internet ni.

:)

taknk tanya ke anak sape yg dua org bercium tu?