TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN KORANG

hasil tangan si kecil...

kreatif & berseni!


Apa pandangan anda?


So,
kepada sesapa yang ada anak anak yang sedang nak membesar tu,
elok kutip hasil contengan dorang yang agak cantik n kemas,
then letakkan frame yang simple.
Pasti cantik kalau kena caranya.


Sekarang ni banyak lukisan kanak kanak kecil yang diframekan
malah ada yang dikomersialkan. Cantik sebenarnya,
tak percaya korang leh tengok
kat mana mana pertandingan melukis kanak kanak.



6 comments:

Anonymous said...

memang nampak cantik kalau kene gaya kreatif memasing..but for me tak sempat nak frame sbb kat dinding pun dah penuh...hihi

Day Dreamer said...

hi ano,

hmmmm..ala, leh je simpan dulu. nenanti tahun bila bila, dah senang frame kn je. waktu tu nilai dia pon lain, kenangan banyak. idak pon bagi je kat saya. leh saya framekn.

:)

farra Jasmin said...

kadang2 lukisan budak2 xbape nk cantik...tpi dari situ la dorang nak luahkan ape yg terbuku kat hati dorang.....so, hrgai la ape yg dorang lukis....sebb dorang bukan reti nak luahkan melalui percakapan.....

Day Dreamer said...

hi FJ,

ermmm..ada gak yg cantik, anyway cantik ke tak, semua tu subjektif depends on mata yg memandang. mebbe betul la dorang luahkn perasaan camtu, tp tu pon part of kreativiti. ye tak?

Anonymous said...

memang menarik idea tuh... kite pun ada 1 lukisan, my son lukis masa dia duk mengadap kite wat keje... cumer i tak frame tp simpannya atas meja cermin i .. hari2 tengok... even my son tgk pun cam dia suker2 gitu

Day Dreamer said...

hi ano,

saya rasa bagus kalau kita simpan semua tu kan, i suggest u framekn n letak sumwhere kt ruang dalam rumah. at least dia tau kita beri perhatian kt everything yg dia buat n kita menghargai apa yg bagus. tu kn motivasi namanyer. n mebbe kenangan untuk dia.